Izvršni direktor Monteputa doo, Milan Ljiljanić i pomoćnik direktora JP Putevi Srbije, Miodrag Poledica, potpisali su Memorandum o poslovnoj saradnji. Delegaciju su još predstavljali Goran Vujović direktor PJ Autoput i Radomir Vuksanović direktor Uprave za saobraćaj.

Memorandum je prvi korak ka povezivanju sistema elektronske naplate putarine dvije države. To podrazumijeva da građani Crne Gore i Srbije mogu elektronski platiti putarine u obje zemlje, ukoliko posjeduju tag uređaj.

„Povezivanje sistema elektronske naplate putarine će doprinijeti poboljšanju usluga za sve korisnike. Ovakav način naplate putarine olakšava putovanje građanima naših zemalja, jer podrazumijeva bržu naplatu i kraće zadržavanje na rampama, što doprinosi smanjenju gužvi. Cilj je kvalitetnije putovanje, kvalitetnije pružanje usluga ali i bezbjednost u saobraćaju“, rekao je Milan Ljiljanić, izvršni direktor Monteputa.

Potpisivanje Memoranduma je nastavak regionalne saradnje između privrednih subjekata koji upravljaju autoputevima, jer je Monteput, u prethodnom periodu, potpisao memorandume o saradnji sa d.o.o.”Hrvatske autoceste” i JP”Autoceste FBiH”.

“Nadam se da ćemo u narednom periodu nastaviti saradnju i ubrzati inicijative za izgradnju preostalih dionica autoputa Beograd – Bar, što će znatno smanjiti vrijeme putovanja i donijeti značajne benefite za naše građane i države”, istakao je Ljiljanić.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goran Vesić rekao je da zajednička elektronska naplata putarine između Srbije i Crne Gore ne znači samo olakšanje putovanja već i dodatno povezivanje naroda i država.

Skip to content