Auto-put i tunel Sozina su pokriveni kamerama, samim tim sve što se dešava na putu i u tunelu prate operateri u komandnom centru. Ukoliko dođe do zaustavljanja auta iz različitih razloga služba nadzornika će doći do vozila u najskorije vrijeme.                Osim kamerama nadzor puta se vrši i fizički – redovnim obilascima. To rade nadzornici, putari i tehničari koji svojim zajedničkim aktivnostima na održavanju omogućavaju bezbjedno i nesmetano saobraćanje, kao i funkcionalnost autoputa i tunela Sozina.  

Prilikom redovnih, odnosno svakodnevnih intervencija koje se odnose na vozila koja su iz različitih razloga zaustavljena na trasi autoputa, obaveze nadzornika su da utvrde razlog zaustavljanja, pruže informacije vozačima i obezbijede vozilo.

Putari i tehničari održavaju građevinske objekte, putnu infrastrukturu i putni pojas. Na taj način se obezbjeđuje nesmetano saobraćanje tokom cijele godine, nezavisno od perioda godine i vremenskih uslova.

Apelujemo na vozače da prilikom vožnje autoputem prate saobraćajnu signalizaciju i imaju svijest da su naše kolege na trasi!

Skip to content