Sjedište Službe zaštite i spašavanja autoputa nalazi se na Pelevom Brijegu. Ova ekipa broji trideset pripadnika,  obučenih u osnovne i specijalističke tehnike gašenja požara i spašavanja na autoputevima i u tunelima. Njihova predanost vatrogasnim aktivnostima obuhvata širok spektar odgovornosti.

Služba se ističe svojim djelovanjem u provođenju preventivnih mjera zaštite od požara, brzom gašenju požara i spašavanju ljudi i imovine ugroženih požarom i eksplozijama. Takođe, odlikuje ih izuzetna sposobnost u spašavanju iz saobraćajnih nesreća, te u intervencijama na visinama i dubinama.

Služba je opremljena s pet savremenih vatrogasnih vozila, koja su opremljena najmodernijom opremom za gašenje požara, spašavanje iz saobraćajnih nesreća, te spašavanje u tunelima i ostalim izazovima. Vozila vatogasne službe posjeduju poseban sistem za samostalan rad, omogućavajući im efikasno djelovanje čak i u zadimljenim uslovima, što je često slučaj kada se požar dogodi u tunelima. Osim toga, opremljeni su termalnim kamerama koje poboljšavaju vizualno praćenje i olakšavaju detekciju ugroženih osoba tokom intervencija.

Ne postoji kompromis kada je bezbjednost u pitanju, zato su vozila opremljena najsavremenijom vatrogasnom i spasilačkom opremom koja uključuje baterijski razvalni alat, vazdušne jastuke, izolacione aparate, termalne kamere, odijela za rad s azbestom, odijela za hemijske intervencije, detektore gasova, ventilatore, agregate, roll-car, prenosne monitore te opremu za spašavanje na visinama i dubinama, sve to od strane najkvalitetnijih proizvođača

Naša predanost, vrhunska oprema i stručnost osoblja čine nas ključnim partnerom u osiguravanju bezbjednosti na autoputevima i u tunelima

 

 

Skip to content