Saopštenje Monteput-a i CRBC-a

 

Na dionici autoputa Smokovac – Mateševo je do njenog puštanja u rad strogo zabranjen pristup i prolaz svim neovlašćenim licima imajući u vidu da ova dionica i dalje ima status gradilišta za koje je u potpunosti odgovoran Glavni Izvođač radova, kompanija CRBC.

Prolaz će isključivo biti omogućen zaposlenima u sklopu tekućih radova na dionici (testiranje elektro-mašinskih instalacija i ostale aktivnosti na pripremi dionice za puštanje u rad).

 

Dosadašnji format propusnica zbog zloupotreba prestaje da važi.

Uprava policije će, u okviru svojih ovlaćenja, svojim neposrednim prisustvom, pružiti asistenciju i pomoć, kako upravljaču budućeg auto puta, tako i izvođaču radova, u kontroli i zabrani nedozvoljenog i neovlašćenog pristupa lica i vozila, kako na ulazima/izlazima na auto put, tako  i kontrolom prolaska i kretanja vozila, na samoj trasi budućeg auto puta.

Svaki nedozvoljeni pristup, aktivnost i prekoračenje ograničenja brzine koje važi za gradilišta biće najstrožije sankcionisani u skladu sa Zakonom.

Molimo sve građanje za razumijevanje i strpljenje, njihova bezbjednost ali i bezbjednost radnika angažovanih na auto-putu je na prvom mjestu i ne smije biti ugrožena prijevremenim korišćenjem ove saobraćajnice.