Putarina kroz Sozinu neće se mijenjati

Cijena putarine kroz tunel Sozina kreirana je po parametrima koji su bili mnogo manji nego što su danas, saopštio je predstavnik kompanije Monteput, Andrej Mihailović i dodao da smatra da se ona neće mijenjati u skorije vrijeme.

Putarina za putnička vozila košta 2,5 eura. Kompletan cjenovnik pogledajte ovdje.

Mihailović je podsjetio da odluku o cijeni putarine kroz tunel Sozina donosi Vlada, na predlog resornog ministarstva, prenosi portal RTCG.

“Iako ekonomija nije moja struka, mogu da kažem da je sadašnja cijena napravljena po parametrima koji su bili mnogo manji nego danas. E sad, sve zavisi od politike Vlade i politike razvoja saobraćaja. Moje je mišljenje da cijena putarine neće biti mijenjana u skorije vrijeme”, rekao je Mihailović u Jutarnjem programu TVCG.

Zadovoljni su, kako je kazao, prometom kroz tunel, napominjući da za sada imaju nešto malo manje prometa od rekordne 2019. godine.

“Do danas je kroz tunel prošlo oko 2,14 miliona vozila, što je sedam-osam odsto manje nego 2019. Plan je bio manji od toga, pa smo svakako zadovoljni”, rekao je Mihailović.

Za tri ljetnja mjeseca kroz tunel je, kako ja kazao, prošlo 1,13 miliona vozila, što je jedan odsto manje nego 2019. pa zaključuje da je turistička sezona bila više nego dobra.

 

Preuzeto sa: https://investitor.me/2021/10/11/monteput-putarina-kroz-sozinu-nece-se-mijenjati/