Potpisan Memorandum o saradnji sa JP Autocestama FBIH


Dana 21.06.2019 u Podgorici potpisan je Memorandum o saradnji  između JP Autoceste FBIH i  “Monteput” d.o.o iz Crne Gore.

 

Ispred državne firme iz FBIH JP Autoceste Memorandum o saradnji potpisao je gospodin Adnan Terzić  koji je kazao da će ovaj Memorandum o zajedničkoj saradnji izmedju dvije firme koje se bave istim poslom, dakle izgradnjom autoputeva i brzih cesta, omogućiti razmjenu kako informacija tako i standarda i svega onoga što izgradnja ovakvih infrastrukturnih objekata zahtijeva.

Drugi potpisnik ovog Memoranduma, državna firma “Monteput” d.o.o je imala predstavnike u vidu predsjednika borda direktoa gospodina Aleksandra Žurića koji je koordinirao čitav proces potpisivanja i izvršnog direktora gospodina Jonuza Mujevića koji je potpisnik ovog Memoranduma. “Za nas dosta znači potpisivanje ovog Memoranduma jer ćemo prije svega kroz razmjenu iskustava dobiti dosta toga što u Bosni već koriste kao evropski standrad u oblasti izgradnje autoputeva” zaključio je Mujević.

Ovim Memorandumom, oba preduzeća su prepoznala zajednički interes za intenzivnijom saradnjom u oblasti razvijanja savremene putne mreže, sigurnosti i bezbjednosti na putevima i zaštite životne sredine primjenom evropskih standarda,